top of page
Groen blad

Groen op Straat: Duurzaamheid in Duurzame Plantenbakken

Uw Partner in Groene Steden

Welkom bij Groen op Straat, dé expert in het verduurzamen van stedelijke omgevingen. Wij geloven dat duurzaamheid de sleutel is tot een betere toekomst voor ons allemaal. Of u nu een gemeente, bedrijf of burger bent, wij helpen u graag om uw omgeving groener en duurzamer te maken. In deze tekst leest u alles over onze visie en diensten op het gebied van duurzaamheid, hittestress en circulariteit.

 

Wat is duurzaamheid? 

Duurzaamheid draait om het creëren van een evenwicht tussen mens, milieu en economie. Het gaat erom dat we de natuurlijke hulpbronnen van de aarde zo gebruiken dat toekomstige generaties dezelfde kansen hebben als wij. Dit betekent onder andere het verminderen van CO2-uitstoot, het bevorderen van biodiversiteit en het stimuleren van circulaire economie.

Onze Visie op Duurzaamheid:

Bij Groen op Straat streven we naar steden waar groen en duurzaamheid centraal staan. We geloven dat een groene omgeving niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Groene straten, pleinen,  parken en gevels dragen bij aan een betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en een aangename leefomgeving.

Duurzame Oplossingen op Maat:

Iedere stad en wijk is uniek, en daarom bieden wij maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van uw omgeving. Onze duurzame oplossingen omvatten onder andere:​

 

Groenvoorziening:

Wij ontwerpen en realiseren groenvoorzieningen voor parken, tuinen, straten en pleinen om alle buitenruimtes van Nederland groen te verduurzamen. U kunt daarbij denken aan plantenbakken, gevelbekleding of klimopzuilen. Materialen waar wij mee werken zijn hout, staal en gerecycled beton of kunststof. Doordat wij samenwerkingsverbanden hebben met verschillende partijen in alle materiaalsoorten kunnen wij alle wensen vertalen naar producten. ​

Waterbeheer:

Door slimme wateroplossingen in onze producten toe te passen, optimaliseren wij het waterbeheer in al onze producten. Door slim oplossingen kunnen wij het hemelwater opslaan in onze producten, zodat deze beter in staat zijn droge periodes te doorstaan. Waterbeheer is niet alleen opslaan van water maar ook voorkomen dat er teveel water verdampt.  Daarom is isolatie een belangrijk onderdeel in onze producten. Hierdoor ontwikkel je niet alleen in koude periodes een fijn leefklimaat maar ook voor warme en droge periodes. Dit zorgt ervoor dat er minder bewateringsmomenten nodig zijn en dus minder water, minder auto’s op de weg en minder personeelskosten. Dit komt de duurzaamheid van het product ten goede.

Energie-efficiëntie:

Om te voorkomen dat beheerders lukraak rondjes rijden om te zien of er ergens groenvoorzieningen zijn die water nodig hebben, maken wij gebruik van water sensoren. Deze meten de vochtigheid in de grond zodat heel gericht water gegeven kan worden. Hierdoor groeit de energie efficiëntie en daarmee ook de duurzaamheid binnen uw organisatie.  ​

 

Circulaire Economie:

Groen op Straat zet in op hergebruik en recycling van materialen. Als voorbeeld hebben wij consumenten afval gebruikt van onze opdrachtgever “gemeente Leiden” om nieuwe kunststof bloembakken te printen. Deze bakken kunnen na verloop van tijd ook weer 100% worden gerecycled waarmee wij de circulaire economie stimuleren. Ook onze standaard kunststof bloembakken worden gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Op deze manier bouwen wij mee aan een duurzame circulaire economie wat Nederland in 2030 voor 50% moet zijn. ​

 

Circulaire Producten van Groen op Straat:

De producten voor de inrichting van alle buitenruimtes in Nederland dienen in 2050 uitsluitend te bestaan uit circulair materiaal. Groen op Straat wil daar niet op wachten en heeft voor de ontwikkeling van groenere buitenruimtes in gemeenten en op bedrijventerreinen nu al 100% duurzame producten ontwikkeld die voldoen aan die gestelde eis. Onze kunststof bloembakken zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zijn wederom ook weer 100% recyclebaar en middels een innovatieve overflow ook waterbesparend.

Naast circulaire producten in kunststof kunnen wij o.a. ook circulair beton toepassen of hout uit uw eigen gemeenten hergebruiken. Zo kunnen wij aangetast hout bewerken en herstellen tot nieuwe bruikbare planken. Als voorbeeld hebben wij hardhouten beschoeiingsplanken hergebruikt in banken voor dezelfde gemeente. 

Waarom Kiezen voor Groen op Straat?

 

Expertise:

Met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van materialen in relatie tot duurzaamheid weten wij precies wat werkt. Groen op straat loopt voorop in de markt als het gaat om het leveren van duurzame producten voor de buitenruimte. Inmiddels kiezen de meeste grote gemeenten van Nederland voor onze duurzame producten. Door onze ervaring in zowel grote als kleine projecten, waarbij geregeld nieuwe en technisch zeer vooruitstrevende technieken worden toegepast, kunnen wij voor iedere wens een gepast advies uitbrengen. 

Innovatie:

Wij blijven ons continu ontwikkelen en maken gebruik van de nieuwste technologieën en methoden om duurzame oplossingen te bieden.​

 

Betrokkenheid:

Wij werken nauw samen met lokale gemeenschappen en belanghebbenden om te zorgen voor draagvlak en betrokkenheid bij elk project. Sinds onze oprichting hebben wij een score van 100% tevreden opdrachtgevers. 

Samen Werken aan een Groene Toekomst

Wilt u ook bijdragen aan een duurzamere wereld? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we de straten, wijken en steden vergroenen en klaarstomen voor de toekomst. Bij Groen op Straat maken we duurzaamheid bereikbaar en haalbaar voor iedereen.

Scrol over onze website en laat u inspireren door onze projecten en diensten. Samen maken we het verschil, één straat tegelijk.

Verplaatsbare plantenbakken

Bij Groen op Straat gaat duurzaamheid en innovatie hand in hand. In ons streven naar een groenere en leefbaardere stedelijke omgeving bieden wij een breed scala aan duurzame verplaatsbare plantenbakken. Deze plantenbakken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook functioneel en stijlvol. Lees verder om te ontdekken waarom onze verplaatsbare plantenbakken de perfecte keuze zijn voor uw stad, bedrijf of woning.

Artikel van Groen op Straat over Duurzaamheid

Hittestress test

Hittestress is een groeiend probleem in steden wereldwijd, veroorzaakt door klimaatverandering en de toenemende verstedelijking. Onze missie is om steden leefbaarder en koeler te maken door innovatieve, groene oplossingen. In deze tekst leest u alles over hittestress, de gevolgen ervan en hoe Groen op Straat kan helpen om dit probleem aan te pakken.

Artikel van Groen op Straat over Duurzaamheid
bottom of page